miercuri, 5 noiembrie 2008

ce am nevoie si ce nu

eu n am nevoie de nimeni din lumea asta eterica...n am nevoie de nici un salut...de nici o intrebare...mi se par de o rara stupizenie...eu am ce e al meu...in care TU nu te incadrezi..e clar...azi mi am dat seama..si nu azi...de mult dar m am automintit pentru a continua jocul asta infam cu mine insami.....fereste te de tine..ai grija de gandesti ,gandurile pot deveni cuvinte....si mi amintesc niste remarci spuse la bautura...si n am sa le uit
niciodata

cum n am sa uit nici....am nevoie de liniste...niciodata
si doamne ...vreau sa mi amintesc in momentul ala....asta
am experienta la asta:)

......
lume haina si rea...teatru hazliu si fad......asta e....nu exista TU nu exista EL nu exista EA..iluzii care misca si insheala...asta sunt...nb NIMENI

ORIGINEA FRUMUSETII

Ayurveda - Frumusetea feminina

Ceea ce AYURVEDA ne reaminteste este faptul că frumusetea feminină veritabilă nu se rezumă niciodată doar la o formă corporală atrăgătoare, ci este o rezultantă a armoniei inefabile a trupului, sufletului si spiritului unei femei.

Pentru fiecare femeie există o asemenea armonie unică, ce nu poate fi regăsită niciodată în mod identic la o altă femeie. Cu cât o femeie este mai constientă de acele aspecte ale corpului ei fizic, ale sufletului si spiritului existent în ea, care sunt frumoase si îi creează unicitatea sa – acel „nu stiu ce si nu stiu cum” seducător – cu atât mai mult ea va putea să fie nu doar frumoasă, ci si atrăgătoare si fermecătoare.

Pentru ca o femeie să fie fermecătoare nu este de ajuns un chip frumos, ca o poză fără cusur. Doar atunci când un asemenea chip (si trup) bine alcătuit este însotit de mister, senzualitate, rafinament, gingăsie, bunătate, putere de a iubi, duiosie, sau alte calităti arhetipale ale sufletului feminin, el face ca femeia care este „dăruită” astfel, să fie cu adevărat o femeie frumoasă si fermecătoare.

Când un chip feminin este foarte frumos si totodată însotit de aceste trăsături ale frumusetii sufletului feminin, el devine pur si simplu răpitor. Dacă însă un chip si un trup feminin nu este unanim acceptat ca fiind frumos, dar este însotit de aceste trăsături ale frumusetii sufletului feminin, el devine totusi frumos, capătă o lumină care face ca formele fizice să aibă farmec, chiar dacă poate ele nu au o anumită simetrie sau o armonie desăvârsită.

CELE TREI TIPURI DE FRUMUSEtE FEMININĂ
Desi fiecare fiintă umană este unică în felul ei, există anumite trăsături comune care fac să fie definite anumite tipologii umane. În cadrul sistemului AYURVEDA sunt descrise trei tipologii umane principale, numite VATA, PITTA si KAPHA. Tipologiile umane sunt descrise în cadrul sistemului AYURVEDA într-un mod foarte complex si nuantat, iar cunoasterea acestora oferă nenumărate perspective practice de aplicare în aproape toate domeniile vietii. Pentru femei, una dintre cele mai accesibile aplicatii practice ale cunoasterii acestei tipologii este identificarea tipului de frumusete care îi este specific fiecăreia si a cărui cultivare o avantajează cel mai mult.

FRUMUSEtEA FEMININĂ DE TIP VATA
Tipul „clasic” de frumsete specific acestor femei este acela de „frumsete suavă, eterată”.

Femeile cu această tipologie sunt, în mod natural, fără nici un efort, foarte suple sau chiar slabe. Înalte, cu picioarele si bratele lungi, ele întrunesc toate criteriile cerute de moda actuală, care este orientată aproape exclusiv către această tipologie feminină. Pielea este fină, cu o transparentă ce lasă adeseri să se vadă venele. În mod natural părul unei femei ce prezintă această tipologie este blond, de la nuantele spicului de grâu, până la nuante de castaniu si adseori este cret sau ondulat, uneori este „rebel” si greu de pieptănat.

Trăsăturile fetei nu sunt foarte regulate, pot să existe usoare asimetrii, care conferă unei astfel de femei o notă aparte. Ochii sunt de culoare albastră, de la nuante de gri-cenusiu, cu sclipiri de otel, până la albastru adânc al cerului senin de vară. Sânii mici, umerii si soldurile înguste sunt compensate de lungimea bratelor si picioarelor, ceea ce face ca adeseori aceste femei să aibă o alură adolescentină, chiar până la vârste înaintate. De altfel, acestor femei le este specifică o vioiciune tinerească, un dinamism care adeseori le face să pară nelinistite.

Mimica lor este foarte expresivă, le place să vorbească mult si îsi însotesc vorbirea de o gesticulatie vie. Au o imaginatie debordantă, sunt inteligente si au înclinatii artistice. Adeseori au o fire boemă, le place să călătorească mult si să danseze. Leagă usor prietenii si sunt generoase.

În iubire sunt pline de neprevăzut, le place tot ceea ce este inedit si nu se pot acomoda cu rutina. Lângă o astfel de femeie este foarte putin probabil să te plictisesti vreodată, dar nici nu poti să îti faci prea multe planuri. Sunt pline de fantezie, entuziasm, exuberante, afectuoase si comunicative.

Viata alături de ele se aseamănă cu efervescenta unei cupe de sampanie. Se detasează usor si intră usor într-o relatie, dar nu sunt tipul de gospodină casnică si nici nu au înclinatii materne prea puternice. Totusi, dacă au copii, îi vor creste într-un spirit de mare libertate, camaraderesc si vor fi mai degrabă prietenii copiilor lor, decât o autoritate maternă.

Cheltuiesc foarte usor banii si nu pun pret decât pe „distractia” pe care banii o pot oferi, nu pe valoarea lor în sine. Îndură foarte greu constrângerile, „orele fixe” si programele rigide. Sunt capabile să mobilizeze si să deschidă perspective noi nebănuite, să dea elan si bucurie de a trăi.

Principalele calităti feminine ale tipologiei VATA:
gratie, suplete, mobilitate, originalitate, veselie, entuziasm, comunicativitate, deschidere sufletească, inteligentă, rafinament, gingăsie, optimism, spirit inovator, spirit de initiativă, imaginatie creatoare

FRUMSEtEA FEMININĂ DE TIP PITTA
Femeile cu acest tip de frumusete sunt seducătoarele prin excelentă, amazoanele, fascinatoarele.

Trupul lor, de dimensiuni medii, este foarte bine proportionat. Cu o musculatură armonios desenată, umerii rotunzi, brate si picioare cu o carnatie fermă, dau o impresie de fortă suplă. Fesele sunt bine desenate, „ridicate” si rotunde. Sânii sunt de dimensiuni medii, dar foarte frumos conturati si fermi până la vârste înaintate. Talia este, de asemenea, foarte bine conturată, iar soldurile sunt rotunde si arcuite. Pielea este brună, măslinie sau albă cu nuante rozalii.

Chipul cu trăsături regulate, simetrice, cu nasul drept sau acvilin si gura bine desenată, este de neuitat, se impregnează ca o medalie în mintea celui sedus. Părul natural roscat, până la nuante de cărămiziu-castaniu, aruncă sclipiri bengaleze, care fac să pară si mai adânc verdele ochilor fascinanti. Ochii cu nuante de smarald au o strălucire care cucereste si adesori domină. Dau impresia că pătrund total si subjugant în sufletul celui care îi priveste.

Aspectul fizic al unei asemenea femei este foarte sugestiv pentru temperamentul ei. Fascinantă pentru ceilalti, este ea însăsi fascinată de viată. Plină de pasiune, trezeste la rândul ei pasiuni. Dinamică, înflăcărată, iubeste viata si îi place să trăiască intens. Este o luptătoare, chiar si în iubire, si adesori învinge într-un joc în care mereu sunt doi învingători.

Curajoasă, este foarte atrasă de aventură si de necunoscut. Nu poate fi cucerită cu gesturi banale sau previzibile. Atunci când iubeste o face cu un abandon care merge până la uitarea de sine si arde ca o flacără dogorâtoare. Este capabilă să sacrifice totul într-o asemenea iubire si să dăruiască totul, dar mare atentie – nu este o joacă. Pentru că nu uită usor si este foarte exigentă. Trăieste la cote mari si solicită aceeasi fortă. Foarte inteligentă, are o remarcabilă putere de observatie, reactii rapide si o vorbire foarte elocventă.

Eficientă în actiuni, cu simt practic foarte bine dezvoltat si îndrăzneată, este mai mereu „sigură pe situatie”. Ştie ce vrea în viată si alege întodeauna drumul cel mai scurt, care îi asigură succesul. Uneori poate opta pentru aventură, de dragul de a cuceri ceea ce pare de necucerit. Îi place tot ceea ce este frumos, strălucitor, îi plac bijuteriile si hainele somptuoase. Cheltuieste adeseori sume mari de bani într-o clipită pe ceva ce îi place foarte mult, fără să regrete.

Îi place ordinea si este o mare admiratoare a creatiilor practice ingenioase. Natura o reechilibrează profund si îi place să facă sport în natură sau să privească peisaje mirifice. Atunci când optează pentru căsătorie (ceea ce nu se produce întotdeauna, fiindcă dorinta ei de a se simti liberă o poate face să prefere o relatie „fără obligatii”), este o mamă si o sotie iubitoare, dar exigentă. Are o putere deosebită de a încuraja si de a motiva.

Principalele calităti feminine ale tipologiei PITTA:
dinamism, erotism puternic, iubire intensă, transformatoare, curaj, încredere în sine, inteligentă practică, elocventă, nonconformism

FRUMUSEtEA FEMININĂ DE TIP KAPHA
Femeile care au o frumusete de tip KAPHA pot fi considerate însăsi simbolul feminitătii.

Trăsăturile lor evocă feminitatea senzuală, pe cea maternă si eternă. Acest tip de frumusete feminină nu mai este cultivat în prezent destul de mult, desi exprimă cel mai bine trăsăturile autentic feminine. Este tipul feminitătii pline, îmbelsugate, cea plină de tandrete si iubire.

Corpul unei asemenea femei este bine clădit, cu o osatură fermă si o carnatie abundentă. Bratele si picioarele sunt puternice si pline, sânii mari, fesele bine dezvoltate. Pielea este albă, satinată, părul de culoare închisă, castaniu până la negru-albăstriu, cu fir gros, lucios, creste foarte repede si este foarte frumos. Tenul este „ca de lapte”, ochii mari, cu gene lungi, sunt luciosi si emană un magnetism calm, în care ai senzatia că te scufunzi. Gura cu buze pline, senzuale, dinti albi si puternici. Chipul acestei femei emană o dulceată indescriptibilă. Vocea ei este profundă, cu inflexiuni tandre, vorbirea calmă si domoală. Adeseori ea este tăcută. Devotată, iubitoare, plină de tandrete, protectoare, tolerantă si iertătoare, plină de întelegere si de răbdare, ea este o mamă si o sotie minunată, care inspiră o încredere neconditionată.

Foarte dăruită în iubire, se „aprinde” greu, dar apoi va iubi cu fidelitate chiar o viată întreagă. Capabilă de multe sacrificii atunci când este nevoie, ea este în mod obisnuit o iubitoare a plăcerilor vietii. Se înconjoară de o ambiantă confortabilă si foarte plăcută, îi place să gătească si să aibă o casă foarte primitoare. Are un talent înnăscut de a te face „să te simti în largul tău” si de aceea atrage multi prieteni.

Este calmă, relaxată si blândă. Iubeste foarte mult copiii si adeseori are mai multi. Este chibzuită si prudentă, foloseste banii cu măsură, mai ales pentru a-si asigura confortul. Îi plac parfumurile, cosmeticele si florile. Iubeste muzica, literatura, are un veritabil cult al familiei si al trecutului, este o păstrătoare a traditiei si are un simt religios înnăscut. Foarte afectuoasă, este uneori sentimentală, dar totodată are un puternic simt al realitătii, care o face să rămână „cu picioaree pe pământ”.

Principalele calităti feminine ale tipologiei KAPHA:
vitalitate, senzualitate, afectivitate, tandrete, bunătate, putere de a ierta, rezistentă, fortă fizică si mentală, stabilitate, fidelitate, tolerantă, profunzime sufletească

????????????????

Va intrebati ce au amantele in plus fata de sotii, ce anume le face atat de deosebite incat sucesc mintile oricarui barbat?!? Poate ca nu au nimic! Si orice femeie poate deveni, daca vrea, amanta! Insa, amantele, in esenta lor sunt niste femei incredibile, sofisticate, cu o personalitate puternica, cu un suflet mare (din moment ce iubesc barbatul altei femei) si cu multa, foarte multa iubire de daruit.
Amanta este, in primul rand, genul de femeie care ofera orice, insa care este indeajuns de sireata. Pe de o alta parte, are mare grija sa ceara dar si sa primeasca ceva in schimb. Iar, de multe ori, barbatul ii satisface aceste dorinte! Pe langa faptul ca are un look desavarsit si vesnic pus la punct, este deschisa la orice fel de escapade si nebunii ale barbatului, fiind lipsita de prejudecati. Are si calitati de comunicare, fiind in general foarte buna prietena cu partenerul ei, confesoare in momentul in care acesta ii povesteste cat de greu o duce acasa si cat de nedreptatit este. Nu trebuie sa uitam faptul ca majoritatea barbatilor care insala fac pe victimele.
Sotiile se vor simti intotdeauna cele mai oprimate. In viziunea lor, ele sunt cele nevinovate! Credincioase, mamele copiilor, gospodine... chiar daca nu au mai avut timp pentru saloane, coafura, manichiura si alte preocupari de genul. Poate ca da, hainele lor miroseau a mancare, insa mancare facuta cu foarte multa dragoste pentru iubitii lor soti. Care bineinteles niciodata nu au stiut sa aprecieze!
In viziunea nevestelor de pretutindeni, amantele au o imagine asociata cu cea a vrajitoarelor din trecut. Si din punctul acestora de vedere, ar fi de preferat ca ele sa aiba aceeasi soarta.
Josnicia apartine barbatilor?Este mai bine sa fii sotie sau amanta?Sot sau amant?




Hmmmmmm!!!Am citit!Acum sa completez....uneori nu miroase a nimic hainele,dat fiind faptul ca nevestele nu fac nimic decat isi neglijeaza propria viata ,propria familie si se lasa "batute" la propriu si la figurat de vantul soartei....in plus admit sa fie puse la punct in privinta aspectului financiar al relatiei.....ceea ce o amanta nu ar face niciodata